Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κάθε σήμα μιά ιστορία!!!



Κάθε αυτοκίνητο έχει ένα λογότυπο. Το λογότυπο ενσωματώνει δήλωση αποστολής του κάθε κατασκευαστή ή κληρονομιά.

Μερικά λογότυπα έχουν μια αρκετά ικανοποιητική ιστορία, ενώ άλλοι έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από τη δημιουργία τους.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα διάφορα λογότυπα και την ιστορία πίσω από κάθε ένα. . .







1. Alfa Romeo
Ιδρύθηκε: 1910
Έδρα: Τορίνο, Ιταλία

Ο κόκκινος σταυρός γιορτάζει τα κατορθώματα του Giovanni Da Rio, που είναι φημισμένα γιατί ήταν ο πρώτος που ανεβηκε  στα τείχη της Ιερουσαλήμ και ανεγείρε ένα σταυρό εκεί κατά τη διάρκεια της πρώτης σταυροφορίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Το άλλο μισό του συμβόλου καταλαμβάνεται από έναν άνθρωπο-τρώει φίδι που τρομοκρατήθηκαν καθώς το τοπικό πολυπληθέστερο από Μιλάνο στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ..
2. Audi
Ιδρύθηκε: 1910
Έδρα: Ίνγκολσταντ, Γερμανία

Η Audi έχει σήμα το «Four Rings» είναι το έμβλημα ενός από τους παλαιότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Γερμανία.

Συμβολίζει το 1932 συγχώνευση των τεσσάρων ανεξάρτητων κατασκευαστών αυτοκινήτων: Audi, DKW, Horch και της Wanderer.

Μαζί με το εμπορικό σήμα NSU, η οποία εντάχθηκε το 1969, οι εταιρείες αυτές είναι οι ρίζες της σημερινής AUDI AG.

Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, το όνομα Audi - που είναι λατινικά για το «Ακούστε! - Εξαφανίστηκε, αλλά αναβίωσε το 1965, χρησιμοποιώντας τα τέσσερα δαχτυλίδια ως λογότυπο.

Επίσης, το όνομα είναι ένα είδος  λογοπαίγνιου «hoerch», Γερμανικά για  να «ακούσουν», το όνομα ενός από τους ιδρυτές.

Η ίδια η εταιρεία είναι περισσότερο από έναν αιώνα παλιά.

Το νέο λογότυπο, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2009 αλλάζει τη γραμματοσειρά και, επίσης, βελτιώνει την 3-τρισδιάστατη άποψη των δακτυλίων
3. BMW
Ιδρύθηκε: 1916
Έδρα: Μόναχο, Γερμανία

Η BMW ξεχωρίζει για την Bayerische Motoren Werke ή Βαυαρίας Motor Company.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1913 και εδρεύει στο Μόναχο, Γερμανία.

Ξεκίνησε ως μια aero κατασκευαστή κινητήρων, εξ ου και το λογότυπο της εταιρίας.

Το λογότυπο αποτελείται από τέσσερα τεταρτημόρια εναλλασσόμενο λευκό και μπλε χρώμα.

Είναι μια στυλιζαρισμένη αναπαράσταση ενός  έλικα αεροπλάνου κατα την σαφή πτώση  του στον μπλε ουρανό. Το λογότυπο αντιπροσωπεύει ένα λευκό πτερύγιο έλικα σε γαλάζιο ουρανό.

Αντανακλά την προέλευση της BMW ως κατασκευαστής κινητήρων στρατιωτικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου

Επίσης, το λευκό και το γαλάζιο είναι τα παραδοσιακά χρώματα της Βαυαρίας.

4. Chevrolet
Ιδρύθηκε: 1911
Έδρα: Detroit, Michigan

 Στην Chevrolet χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το λογότυπο Bowtie έμβλημα της το 1913.

Στις 3 του Νοέμβρη του 1911 ένας οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και μηχανικός αυτοκινήτων Louis Chevrolet συνιδρυτής της Motor Company αυτοκίνητο Chevrolet με τον William C Durant (ανατραπέντος ιδρυτής της General Motors) και των επενδυτικών εταίρων William Λιτλ (κατασκευάστρια της Μικρής αυτοκινήτων) και ο Δρ Edwin R Campbell (γιος του-σε-δικαίου του Durant).

Το λογότυπο λέγεται ότι έχουν σχεδιαστεί από την ταπετσαρία Durant που είδαν σε ένα γαλλικό ξενοδοχείο.

Πιο πρόσφατη έρευνα του ιστορικού Ken Kaufmann παρουσιάζει μια συγκλονιστική υπόθεση που το λογότυπο βασίζεται σε ένα λογότυπο για coalettes.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι το σχέδιο ήταν ένας τυποποιημένος ελβετικός σταυρός, προς τιμήν της πατρίδας των γονιών της Chevrolet.

5. Ferrari
Ιδρύθηκε: 1947
Έδρα: Μαρανέλο, Ιταλία

Το διάσημο σύμβολο της Ferrari είναι ένα μαύρο άλογο prancing σε κίτρινο φόντο, συνήθως με τα γράμματα SF για την Scuderia Ferrari.

Το άλογο ήταν αρχικά το σύμβολο του Κόμη Francesco Baracca, ενός θρυλικού  (άσσου) της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, που το ζωγράφισε στην πλευρά των αεροπλάνων του.

Ο Baracca πέθανε πολύ νέος στις 19 Ιουνίου 1918,  όταν καταρρίφθηκε μετά από 34 νικηφόρα μονομαχίες και πολλές νίκες της ομάδας.

Είναι ενδιαφέρον, οτι η  γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων Porsche δανείστηκε το ανορθωμένο άλογο του λογότυπου από το έμβλημα της πόλης.


6. FIAT
Ιδρύθηκε: 1899
Έδρα: Τορίνο, Ιταλία

Η FIAT είναι ένα αρκτικόλεξο για την Fabbrica Italiana Automobili Torino (Ιταλικό εργοστάσιο αυτοκινήτων του Τορίνο), που ιδρύθηκε από μια ομάδα επενδυτών.

Το σημερινό λογότυπο Fiat έχει τα γράμματα FIAT γραμμένο με μια ασημένια γραμμή μεταξύ κάθε μία από αυτές.

Οι γραμμές προστέθηκαν από τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, όταν μια μέρα που πέρασε κάτω από το εργοστάσιο, παρατήρησε τον ουρανό με φόντο τα τεράστια γράμματα FIAT στην κορυφή του κτιρίου.

Οι γραμμές  που προστίθενται είναι οι χώροι που είδε το όνομα της εταιρείας πάνω από το κτίριο και αποφάσισε να το κρατήσει.

Fiat ιδρύθηκε στο Τορίνο στις 12 Ιουλίου, 1899.

Το πρώτο εργοστάσιο, που εγκαινιάστηκε το 1900 στο Corso Dante, είχε 235 εργαζόμενους και παράγει 24 αυτοκίνητα.

Το πρώτο αυτοκίνητο να φέρει το όνομα της μάρκας Fiat ήταν ένα πρότυπο 4 HP

7. Ford-  πέρασμα
Ιδρύθηκε: 1903
Έδρα: Dearborn, Michigan

Το οβάλ σήμα της Ford είναι ένα από τα πλέον γνωστά εταιρικά σύμβολα στον κόσμο και ήταν σε τακτική χρήση για περισσότερα από 50 χρόνια.

Το σενάριο για το σήμα χρονολογείται από την έναρξη της επιχείρησης, όταν βοηθός μηχανικού του Henry Ford ανέπτυξε μια στυλιζαρισμένη εκδοχή των λέξεων «Ford Motor Company».

Αυτό το τελευταίο το λογότυπο είναι το μπλε οβάλ σήμα της Ford, που κυκλοφόρησε το 2003, προς τιμήν των 100 χρόνων της εταιρίας.

Το λογότυπο ονομάστηκε το «Centennial Μπλε Οβάλ».

8. Hyundai
Ιδρύθηκε: 1967
Έδρα: Σεούλ, Νότια Κορέα

Η Hyundai Motor Company είναι μια Νότιας Κορέας εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το λογότυπο της Hyundai φαίνεται να είναι ένα οβάλ σχήμα H (που συμβολίζει Hyundai).

Είναι, επίσης, υποτίθεται ότι είναι συμβολικό της την επιθυμία της εταιρείας να επεκταθεί. Το ωοειδές σχήμα δείχνει την παγκόσμια επέκταση της εταιρείας και η κεκλιμένη, στυλιζαρισμένη «H» είναι συμβολική των δύο ατόμων (συγκεκριμένα, η εταιρεία και ο πελάτης) χειραψία

  1. Jaguar -ιαγουάρος
    Ιδρύθηκε: 1922
    Έδρα: Coventry, Αγγλία

    Το λογότυπο Jaguar είναι ένα Jaguar πηδώντας σε όλη την επωνυμία της εταιρείας.

    Η πηδώντας Jaguart έχει πιθανόν κατασκευαστεί για να εκπροσωπήσει την ταχύτητα, τη δύναμη και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

    Το έμβλημα Jaguar  επίσης τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

    Jaguar Cars Limited είναι μια βρετανική βάση τον κατασκευαστή αυτοκινήτων πολυτελείας, αρχικά με έδρα στο Browns Lane, Coventry, Αγγλία, αλλά τώρα στο Whitley, Coventry.

    Ιδρύθηκε ως Swallow Sidecar Company το 1922, από δύο λάτρεις της μοτοσικλέτας, William Lyons και William Walmsley, και άλλαξε το όνομά της σε Jaguar το 1945.

10. Jeep 
Ιδρύθηκε: 1941
Έδρα: Toledo, Ohio, USA

Το λογότυπο της Jeep, όπως έχει αυτή τη στιγμή αποτελεί το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Αποτελείται από δύο κύκλους που αντιπροσωπεύουν τους προβολείς και κάθετες μπάρες αντιπροσωπεύουν τη σχάρα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Η λέξη Jeep τρέχει πάνω από το λογότυπο.

Jeep ξεκίνησε ως ένα στρατιωτικό όχημα και που αργότερα θεωρήθηκε ένα μοντέλο Willys Overland-, γι 'αυτό δεν έχουν αρχικά ένα λογότυπο.

Πιθανώς το πιο κοντινό πράγμα σε ένα λογότυπο Jeep εμφανίστηκε το 1963 στο κέντρο της Wagoneer και Gladiator τάσια και τιμόνια.

Το ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με αυτό το λογότυπο είναι ότι ποτέ δεν το έχουμε  δει στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο έχει ακριβώς τις λέξεις «Jeep» σε αυτό.

Το λογότυπο χρησιμοποιείται κυρίως για σκοπούς.
στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ

  1. Lamborghini
    Ιδρύθηκε: 1963
    Έδρα: Sant'Agata Bolognese, Ιταλία

    Το λογότυπο της Lamborghini αντιπροσωπεύει το ζώδιο του ιδρυτή της - ο Ταύρος (ένας ταύρος). Ferruccio Lamborghini αγάπη των ταυρομαχιών εμφανίζεται στο λογότυπο και τα μοντέλα Lamborghini  έχουν  πάρει τα ονόματά τους από διάσημους ταύρους.

     Η Lamborghini είναι πλέον θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Audi AG, η οποία με τη σειρά της είναι θυγατρική της Volkswagen.


12. Mercedes-Benz
Ιδρύθηκε: 1871
Έδρα: Στουτγκάρδη, Γερμανία

Το αστέρι σε τρεις γωνίες αντιπροσωπεύει την κυριαρχία της Mercedes-Benz στην ξηρά, θάλασσα και αέρα. Το αστέρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1909 σε ένα Daimler.

Το 1926 το στέμμα δάφνης προστέθηκε για να σηματοδοτήσει την ένωση με την Benz.

Το σημερινό λογότυπο με ένα αστέρι σε ένα κύκλο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1937

13. Mitsubishi
Ιδρύθηκε: 1970
Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία

Τα τρία διαμάντια του λογότυπου Mitsubishi αντιπροσωπεύουν το στόλο τριών πλοίων που ανήκει στους ιδρυτές της εταιρείας και την πρώτη δραστηριότητα της Nippon κατασκευαστή.

14. peugot
Ιδρύθηκε: 1882
Έδρα: Σοσό, Γαλλία

Η Peugeot άλλαξε το λιοντάρι λογότυπο που σχεδιάστηκε αρχικά για τη σήμανση σε λάμες και τα προϊόντα σιδήρου και χάλυβα.

Συμβολίζει τις τρεις ιδιότητες του Peugeot είδε λεπίδες: τη σκληρότητα των δοντιών, την ευελιξία της λεπίδας, και την ταχύτητα της κοπής.

Το 1850, η εικόνα λιοντάρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βέλος του «Peugeot Bros». Αρχικά είχε τεθεί σε λεπίδες πριονιού, το λογότυπο αυτό είχε καταχωρηθεί το 1858, και για πολλά χρόνια θα σηματοδοτήσει τα εργαλεία που κατασκευάζονται από αυτή τη μάρκα.

15. Porsche
Ιδρύθηκε: 1931
Έδρα: Στουτγκάρδη, Γερμανία

Το λογότυπο της Porsche είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το παλτό της Στουτγκάρδης των όπλων. Στη  Στουτγκάρδη, χτίστηκε στη θέση της ένα στήριγμα (άλογο) αγρόκτημα.

Τα κέρατα και κόκκινες και μαύρες ρίγες αποτελούν μέρος των βραχιόνων του Wruttemberg Βασιλείου.

16 . Renault
Ιδρύθηκε : 1899
Έδρα : Boulogne-Billancourt , Γαλλία

Το πρώτο λογότυπο της Renault σχεδιάστηκε το 1900 και διαθέτει τα αρχικά των τριών αδελφών Renault - Louis , Ferdinand και Marček από ένα μετάλλιο .

Το 1906 , η εταιρεία άλλαξε το λογότυπό της να εκπροσωπεί το εμπρόσθιο άκρο του αυτοκινήτου μέσα σε ένα οδοντωτό τροχό .

Το 1919 , η εταιρεία αντικατέστησε το λογότυπό της με την εικόνα μιας δεξαμενής .

Το 1923 , η εταιρεία αντικατέστησε το λογότυπο της δεξαμενής με το Grille σχήμα λογότυπο και εισήγαγε το όνομα του αυτοκινήτου » Renault » στο λογότυπό της για πρώτη φορά .

Το 1925 , το διαμάντι αντικατέστησε τον κύκλο και η Renault έγινε η « μάρκα διαμαντιών » και καλείται το ίδιο και σήμερα .

Το 1946 , η μάρκα κρατικοποιήθηκε γίνει Regie Nationale des Usines Renault .

Το όνομα αυτό προστίθεται αμέσως στην μάρκα διαμαντιών , η οποία είναι πλέον κίτρινο .

Ο όρος « Regie Nationale » έπεσαν το 1959 .

Το 1972 , η Renault εκσυγχρόνισε το λογότυπό της .

Ο σχεδιαστής , Victor Vaserely επανασχεδιαστεί το διαμάντι σε σχήμα μιας δυναμικής 3 - D διαμάντι .

Το 1992 , το λογότυπο μεγεθύνεται και παράγονται με  ανακούφιση , στο πλαίσιο των προσπαθειών Renualt για την πρόοδο , την ποιότητα και την καινοτομία .

Το 2004 , η Renault παρουσιάζει μια νέα ερμηνεία του λογοτύπου της , τοποθετείται σε ένα ζεστό κίτρινο φόντο.

Το 2007 , η Renault ξεκινά ένα κύμα 26 εκτοξεύσεις οχήματος .

Το λογότυπο είναι currounded από ένα κίτρινο τετράγωνο - ένα σύμβολο της ποιότητας .

17. Rolls Royce
Ιδρύθηκε: 1906
Έδρα: Buckingham Gate, Λονδίνο

Το λογότυπο της Rolls Royce που αποτελείται από δύο «R ή του διπλού R ξεχωρίζει σαφώς για την Rolls Royce και,  τους δύο ιδρυτές της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων.

Το 1884 Frederick Henry Royce ξεκίνησε μια ηλεκτρική και μηχανική των επιχειρήσεων. Έκανε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα "Royce», στο εργοστάσιο της Μάντσεστερ του 1904.

Είχε εισαχθεί στο Charles Stewart Rolls σε ξενοδοχείο του Μάντσεστερ στις 4 Μαΐου του ίδιου έτους, και το ζευγάρι συμφώνησε σε μια συμφωνία, όπου η Royce θα κατασκευάζει αυτοκίνητα, να πωλούνται αποκλειστικά από τη Rolls.

Η ρήτρα αυτή προστέθηκε με τη σύμβαση, που ορίζει τα αυτοκίνητα θα πρέπει να ονομάζεται «Rolls-Royce».

18. skoda Logo
Ιδρύθηκε: 1895
Mlada Boleslav, Δημοκρατία της Τσεχίας

Παρά το γεγονός ότι το λογότυπο της Skoda θεωρείται ως ένα από τα πιο πρωτότυπα και στυλιστικά καθαρά εμπορικά σήματα σε κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, ο συγγραφέας δεν είναι ακόμη γνωστός.

Το μαύρο και το πράσινο λογότυπο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από το 1994, δίνει το σήμα Skoda μεγαλύτερο βαθμό πρωτοτυπίας -  το μαύρο συμβολίζει τα εκατό χρόνια παράδοσης, τα πράσινα της μονάδας, την περιβαλλοντική παραγωγή.

19. Toyota
Ιδρύθηκε: 1937
Έδρα: Τόκιο, Ιαπωνία

Αν και το λογότυπο για την Toyota μοιάζει με ένα Τ, είναι στην πραγματικότητα τρεις ελλειπτικών που απεικονίζει την καρδιά του πελάτη του, την καρδιά του προϊόντος, καθώς και την ολοένα και διευρυνόμενη  σε τεχνολογικές εξελίξεις και απεριόριστες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας.

Αυτό το σύμβολο αντιπροσώπευε, επίσης, τον Άρη, τον θεό του πολέμου, καθώς επίσης και το σύμβολο «άνθρωπος».

Η Volvo αυτοκίνητο και το εμπορικό σήμα πωλήθηκε στην Ford το 1999.

Η τρέχουσα Toyota Mark αποτελείται από τρία ωοειδή: οι δύο οβάλ κάθετη στο κέντρο αντιπροσωπεύει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του πελάτη και της Toyota.

Αυτές οι ελλείψεις συνδυάζονται για να συμβολίσει το γράμμα «Τ» για την Toyota.

Ο χώρος στο παρασκήνιο συνεπάγεται μια παγκόσμια επέκταση της τεχνολογίας και απεριόριστες δυνατότητες της Toyota για το μέλλον.



20. Volvo
Ιδρύθηκε: 1927
Έδρα: Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Το λογότυπο της Volvo είναι το αρχαίο σύμβολο του σιδήρου, το οποίο είναι ένας κύκλος με ένα βέλος προς τα πάνω διαγωνίως που επεσήμανε προς τα δεξιά.

Το όνομα Volvo σημαίνει "κυλώ" στα λατινικά και προέρχεται από τη λατινική λέξη "volvere» που σημαίνει «να κυλήσει».

Το όνομα προέρχεται από την εταιρεία που κατασκεύασε ρουλεμάν για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου